lunes, 5 de octubre de 2009

somni...


Avui he tingut un somni molt estrany. Normalment somio bastant i tinc facilitat per recordar el que he somiat i, en certa manera, m'agrada intentar trobar-li sentit (tot i que a vegades és difícil!). Però avui he somiat una cosa estranya, que m'ha fet patir molt i que m'ha provocat despertar-me amb una certa sensació d'angúnia.

No recordo exactament què passava però tinc clar que estava a punt de perdre un ull, l'ull esquerre concretament. Recordo que em mirava al mirall i la part de sota l'ull (no la perpella sinó les pestanyes de sota) la tenia flàcida, em queia.. ha estat una imatge molt desagradable, acompanyada d'una sensació d'angúnia i pànic que encara no sé com no m'ha despertat de cop!

Durant el matí hi he donat voltes i no he entès a què venia el somni i aleshores he recordat que un dia em van regalar un llibre d'interpretació de somnis. Fa anys que el tinc però mai l'havia mirat perquè no hi crec massa amb aquests llibres (i menys essent estudiant de psicologia!), però avui he sentit la curiostat de veure què em deia el llibre sobre el meu ull quasi perdut. I he trobat que em deia el sëgüent:

"cualquier sueño que se centre en los ojos se relaciona con observación y discriminación. La pérdida de visión significa la pérdida de claridad y si es del ojo izquierdo se refiere a la pérdida de intuición"

M'he quedat una mica astorada perquè tal i com podeu observar en el meu anterior post, em queixava de la manca de llum que veig en aquests moments en algunes coses...

Mmmmm... potser hauré de mirar-me millor aquest llibre que fins ara tenia oblidat!! ;)

8 comentarios:

Sergi dijo...

La veritat és que sembla mentida el que ens poden dir els llibres d'interpretació de somnis. Es poden entendre com un horòscop, que sempre acabes adaptant el que et diu al què et passa, però em sembla que van més enllà, i que de vegades ens poden donar algunes claus.

Com a estudiant de psicologia, doncs, ja sabràs que en el somni afloren coses, de maneres molt diverses, que tenim molt enfonsades, reflexos de la realitat que de vegades no entenem per nosaltres mateixos. El problema és entendre'ls, però dels sonis podríem entendre moltes coses.

DooMMasteR dijo...

Aquests llibres els hi tinc certa mania, des de que vaig buscar el mateix somni a dos llibres diferents. Un presagiava mort i l'altre llarga vida...

Petonets!

Striper dijo...

Millor no et capfiquis i ja veuras com no pasa res.

Thera dijo...

Déu-ni-dó amb el somni, mentre et llegia em recordaves una peli del Buñuel (amb la imatge de l'ull). Res, que de vegades és millor deixar que els somnis vagin i vinguin i no voler trobar-hi sentit, el que sí que és cert és que sempre són part d'un mateix... Una abraçada!

bajoqueta dijo...

Jo també recordo moltíssim el que somio, però si no m'agrada després de sortir de la dutxa ja l'he olvidat :)

Però perdre l'ull uff quin mal! jajajaja.

Lo que si, que quan somio una mateixa cosa molts cops em paro a reflexionar, normalment vol dir que el meu cap està dient alguna cosa :)

Josep B. dijo...

El problema de la majoria de llibres d'interpretació de somnis és que pretenen ser un mitjà d'endevinació del futur i és aquí on cauen.

Una bona interpretació dels somnis, personal i intransferible, pot ajudar-nos a aclarir idees, no pas endevinar res, però si fer.nos veure allò que ens neguem a acceptar.

Però això depen de cadascú.

Anónimo dijo...

Ui aquestes coses fan com a por, però és veritat, sovint pots somiar amb alguna cosa i t'ho pot acalarir, de vegades tan sols són mal sons.

M. J. Verdú dijo...

Hi ha moltes maneres de treballar la intuició, la meditació és una bona eina...